Dealer videostudio voor webwinkels

By 5 april 2017 Blog

Seriematig video’s produceren voor online verkoop

Eind 2014 is de samenwerking tussen BurstVideo en Video-Commerce gestart met als doelstelling webvideo betaalbaar te maken. Tot dan toe was ook het produceren van korte video’s erg kostbaar. Hoe die samenwerking verder gerealiseerd is staat te lezen in het quote hiernaast.

gerrit en jan

Waarom video in webwinkels

De volgende redenen zijn het meest relevant:

  • Minder retouren
  • Meer vertrouwen
  • Meer conversie

Diverse mogelijkheden

diverse video mogelijkheden

Naast deskpresentatie’s en productreviews kan er ook gebruik worden gemaakt van vooraf opgenomen beelden; 360° video’s en greenscreen. De basis blijft hetzelfde: ‘ieder product verdient een video’. Maar niet ieder product dezelfde stijl.

Clip2go is oorspronkelijk een pilot initiatief van Burst Video en Video-Commerce, bedoeld om een revolutionaire manier van video productie te testen.

Jan Roelofsen benaderde BurstVideo enkele jaren geleden met de vraag of video productie ook goedkoper kon. Hij voorzag een behoefte aan video voor gebruik op webshops en dacht dat Burst Video misschien een betaalbare methode kon leveren.

Dit leidde tot het besluit om een innovatief systeem te ontwikkelen voor het maken van korte video filmpjes.

Omdat je bij het ontwikkelen van iets nieuws wilt weten of het wel in een behoefte voorziet en of het de doelgroep aanspreekt wilden we testen met echte praktijk situaties.

Daarvoor hebben we clip2go in het leven geroepen.

Al snel bleek dat we duidelijk gingen voorzien in een behoefte, dus zijn we aan het ontwikkelen gegaan.

De taken zijn simpel verdeeld: Burst Video doet de ontwikkeling en Video-Commerce doet de verhuur (clip2go) en verkoop (webclip2go, aan webshops).

Inmiddels zijn we gestart met de verkoop en op www.webclip2go.com staat een goed overzicht van wat we promoten.

Klanten van het eerste uur melden ons dat ze 80% tot 90% kostenbesparing realiseren en presentatoren melden dat opnames veel natuurlijker worden. Giesbers in Duiven: “We kunnen nooit meer terug naar de oude manier van werken”

Over Burst Video:

Wij leveren sinds de oprichting in 1985 video oplossingen aan omroepen en AV diensten van bedrijven en instellingen. Onze klanten zijn o.a. NOB, RTL, SBS, RPO, André Rieu, maar ook buitenlandse bedrijven. We staan bekend als leverancier van oplossingen die creatief en innovatief zijn en een groot deel van onze omzet komt van de reputatie ‘als je er niet uitkomt, bel je Burst’.

Over Video-Commerce:

Video-Commerce is opgericht met als doel de bevordering van video in de on-line verkoop. Omdat dit meer is dan alleen maar een video filmpje maken, is er behoefte aan kennis en begeleiding van webshops voor de implementatie van dit traject. Jan Roelofsen doet deze begeleiding en zorgt er voor dat video niet ‘meedoen’ is, maar een effectief verkoopinstrument wordt.

Jan Roelofsen

Ook starten met video marketing?

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Lees meer bij de referenten of neem vrijblijvend contact met me op.

Leave a Reply