Direct via YouTube aankopen doen

By 24 mei 2015Blog

Terug in de tijd; direct vanaf een YouTube video aankopen doen

Mobile YouTube advertentie

Mobile YouTube advertentie

YouTube gaat de mogelijkheid geven om direct vanuit een video je producten te kopen. Een stap vooruit, maar terug in de tijd!

In een stenen winkel geeft de verkoper je uitleg en advies. Met goed luisteren en doorvragen krijg je als klant wat je wil.
Wil je het betrokken product hebben dan reken je af en klaar.

Hoe anders is dat online. Als je alle afleiding; upselling, reviews, aanbevelingen hebt doorstaan en toch wil kopen gaat de website je lastig vallen met vele invulvelden. Is dat klantvriendelijk?

Zodoende zie ik het kopen vanuit een video als dé eenvoudige manier voor de klant. Ben je overtuigt door de online verkoper, dan wil je enkele klikken doen en klaar zijn. Net als in de stenen winkel, bestellen en door.

Deze nieuwe manier is eigenlijk terug grijpen op een bekende werking, maar dan gedigitaliseerd. De bekende werking van de stenen winkel, en dat proces dan gedigitaliseerd. Hoe mooi kan het zijn?

Direct producten kopen vanuit YouTube, gezien als webwinkelier

Google wil graag meer invloed op online retail. Naast de grote jongens als Ebay, Amazon en opkomende Chinezen wil Google ook via YouTube hier grip op krijgen en houden. Vandaar ook het plan om met een Koop-knop in Google Shopping te komen.

Als webwinkelier bezien lijkt dit weer de zoveelste bemoeienis te zijn. Echter; het geeft diegene die met passie en overtuiging met hun producten bezig zijn wel de kans om aan klantbinding te werken. Zet je producten in een video uiteen en communiceer direct met je doelgroep. Dat geeft wel meerwaarde en mogelijkheden om je klant te binden tussen het grote ‘geweld’ van Amazon, Google Shopping en Alibaba.

Bedreiging of kans?

Diegene die alleen maar dozen schuiven; dropshipping, hebben hier denk ik geen baat bij. Het valt voor die groep nog niet mee om van ieder artikel een clip te maken en dat te onderhouden.

De bedrijven die in de retail aanwezig zijn met verko(o)per(s) en showroom/winkelruimte geeft dit weer nieuwe mogelijkheden. Deze zijn gewend aan verkopen&adviseren en hebben de artikelen ter beschikking.

Oftewel de bedrijven die last kunnen hebben van dozenschuivers kunnen hierdoor wellicht weer een grote inhaalslag maken. Dit door de middelen die er al zijn; verkopers, beschikbare producten ene en verkoopruimte, te digitaliseren.

Is er toch mooi een zinvolle invulling voor die verkopers zonder toekomst.

Youtube product kopen

klik in youtube voor kopen

One Comment

Leave a Reply