Instructievideo’s maken

By 28 december 2017 januari 3rd, 2018 Blog

Bedrijfsmatig instructievideo’s maken

Eenvoudig veel instructievideo’s maken is met conventionele apparatuur vaak tijdrovend. Wel is het aanbieden van goede video’s een effectieve manier om kennis over te brengen.

Om het proces van voorbereiden, opnemen, produceren en uploaden te versnellen is het mogelijk een Webclip2GO studio te plaatsen. In dit blog de mogelijkheden.

dap horst video
video sneller produceren

Instructievideo’s sneller maken, het verschil

Om de doorlooptijd te verkorten is het nabewerken niet meer nodig, ook met gebruik van meerdere camera’s. Een aantal stappen blijven uiteraard gelijk, hieronder een overzicht van de stappen.

Voorbereiding

100%

Opnemen

100%

Nabewerking

0%

Voorbereiding

100%

De voorbereiding blijft grotendeels gelijk. Denk aan het opbouwen van het verhaal; selecteren van de juiste afbeeldingen, screenshots of Powerpoint. Door meerdere keren de instructie’s te presenteren(oefenen) komt er een verhalende lijn in.

Een verschil zit mogelijk in de plaatsing van de presentator/presentatrice. Door het toepassen van greenscreen is het mogelijk hem/haar overal te plaatsen, in elke grootte. Wanneer er een Powerpoint presentatie wordt gegeven is het een goed idee om hier vooraf rekening mee te houden.

instructie video maken

Opnemen

100%

In de webclip2GO samenstelling wordt hetgeen op de computer of laptop staat realtime dmv greenscreen direct achter de presentator getoond. Sterker nog; zelfs op de autocue/teleprompter is het live beeld realtime te zien.

Deze opstelling heeft onder andere de volgende voordelen:

  • Geen nabewerking nodig (kan wel)
  • Presentator/presentatrice kan zichzelf live zien
  • Teleprompter met eigen teksten of bullet points
teleprompter

Nabewerking

0%

Tenslotte de nabewerking; dit is niet meer nodig.
Op het moment dat de presentator/presentatrice klaar is, staat de video ook klaar om te gebruiken. Uiteraard kan deze direct afgespeeld worden voor controle. En mocht een opname niet goed zijn; dan is het opnieuw opnemen vaak sneller dan achteraf gaan corrigeren(nabewerken).

Het resultaat

Wat blijft is een goede voorbereiding. Het maken van meerdere instructie video’s is vervolgens vele malen sneller, waardoor deze eerder en vaker gemaakt gaan worden. Door de eenvoudige bediening is er geen vaste bezetting nodig.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op voor een demo.

Leave a Reply