LinkedIn video ondertitelen

By 12 november 2018 Blog

LinkedIn video eenvoudig voorzien van ondertiteling.

LinkedIn geeft steeds meer mogelijkheden om video in een tijdslijn, artikel of advertentie te zetten. Tegenwoordig heeft LinkedIn ook de mogelijkheid om ondertitels mee te geven zodat mensen geen moeite hoeven te doen om geluid aan te zetten. Zo maak je het de kijker makkelijker om de video toch te kijken zonder collega’s te storen met je geluid. Het resultaat hiervan is dat je video’s beter uitgekeken worden.

Het aanmaken van de ondertiteling kan redelijk eenvoudig met YouTube. In dit artikel de stappen hoe dit aan te pakken.

ondertitels op Linkedin

Uploaden en bewerken in YouTube

Na het uploaden is via YouTube > video bewerken door te klikken op de video en dan naar het kopje Transcripties. Selecteer de video en de juiste taal en bevestig dit.

Nu is het even opletten want YouTube heeft standaard al een ondertiteling bestand aangemaakt. Deze kan vaak prima gebruikt worden omdat in ieder geval de tijdlijn klopt. Hoeveel % van de woorden al goed zijn hangt af van diverse factoren zoals omgevingsgeluid.
Klik op de regel die er al is (‘Automatisch’) om naar het bewerkingsscherm te gaan. Kies nogmaals voor bewerken om daadwerkelijk aan de slag te gaan.

youtube studio menu

In deze afbeelding is het bewerkingsscherm te zien. De tekstblokken links zijn te bewerken. Door op de play button te drukken start de video en volgen de tekstblokken.

Als het bewerken klaar is (wijzigingen opslaan) open dan weer de verbeterde ondertiteling. Kies hier voor Acties > Downloaden en kies een .srt bestand. Dit bestandstype kan LinkedIn mee overweg en hierin zijn zowel de teksten als tijdseenheden opgenomen.

youtube ondertiteling bewerken

LinkedIn video upload en ondertiteling toevoegen

Na het toevoegen van de video komt er in het preview venster een podloodje tevoorschijn. Klik deze aan en via het pop-up boxje is vervolgens de juiste .srt file te selecteren.

linkedin video settings

Ondertitels geplaatst in LinkedIn video

Met behulp van de kracht van YouTube is het redelijk eenvoudig om je LinkedIn video’s toch van ondertitels te voorzien. LinkedIn kent geen Analytics zoals YouTube om te zien of je netwerk inderdaad de video langer uitkijkt. Volgens onderzoek op YouTube worden video’s met ondertiteling echter 40% beter bekeken, het is dus zeker de moeite waard om ook even deze laatste stap te maken.

Leave a Reply