LinkedIn video toevoegen (2019)

By 24 juli 2019 Blog

Video uploaden naar LinkedIn

Steeds meer ondernemers willen de kracht van video inzetten voor zakelijke communicatie. LinkedIn maakt ook stappen om het uploaden van video makkelijker en mooier te maken. In dit artikel tips hoe je dit zo beheersbaar mogelijk inzet.

linkedin video

Linkedin heeft als doel bezoekers zo lang mogelijk te interesseren in de site. Video helpt hierin, en als de video in LinkedIn wordt geupload scoor je écht punten. Een linkje naar YouTube heeft LinkedIn liever niet, want dan verlaten de bezoekers de site!
In dit artikel ga ik met een voorbeeld aan de slag hoe je relatief eenvoudig ervoor zorgt dat je video die je naar LinkedIn upload de aandacht krijgt die het verdient.

Om de uitleg concreet te maken neem ik als voorbeeld de upload van een software leverancier*. Hiernaast zie je een screenshot van de huidige upload, wat dus een linkje is naar YouTube. Daarnaast is er geen ondertiteling aanwezig én is er geen geoptimaliseerde thumbnail gemaakt.

Let op: het toevoegen van een geoptimaliseerde thumbnail kan op dit moment alleen vanuit een LinkedIn showcase (bedrijfs)pagina. 

*Afbeeldingen in overleg met deze leverancier gebruikt

wastexl video linkedin

Screenshot zelf maken met VLCplayer

VLC is een eenvoudige speler die het mogelijk maakt om precies dat screenshot te maken wat bij je past. Zelfs in dezelfde resolutie als je video. In de afbeelding hiernaast zie je dat ik een moment kies waarop er actie is en er verwezen kan worden naar een concreet voorbeeld.

Screenshot aanpassen

Nu kies ik ervoor in een schone achtergrond te maken zodat daar de tekst en pijl kan komen. Hiervoor gebruik ik Paint.net en zoek de beste positie om dit te plaatsen. Belangrijk is de verwijzing naar het apparaat want dat is een belangrijk item in het verhaal.

fixion video

LinkedIn video toevoegen

Kies voor nieuwe posting van het type video. Selecteer de video en kies dan voor Edit.

Voeg hier een beschrijvende titel toe en selecteer je gemaakte thumbnail. Tenslotte nog naar wens een ondertitelingsbestand toevoegen.

linkedin video settings

En het resultaat

Als een LinkedIn bezoeker nu door de feed scrollt is in de eerste afbeelding direct duidelijk waar de video over gaat. En het valt op dat er werk is gemaakt van die afbeelding, dus dan zal de rest ook gewoon de moeite van het kijken zijn. Ondertiteling start en zo ben je direct in beeld bij je doelgroep!

linkedin video afspelen
linkedin ondertiteling

Leave a Reply