bouwmaat video kanaal

Bouwmaat is met video gestart om online klanten beter te kunnen informeren. Teksten worden steeds minder gelezen wat te vaak onnodige vragen of retouren geeft. Door inzichtelijk te maken hoe een machine werkt, voor welke doelgroep en mogelijke hulpstukken er zijn helpt Bouwmaat zo de klant al voor aankoop.

 

Bouwmaat video marketing

Zoals ook op de YouTube Home van Bouwmaat te zien is noemt men de opnames met de Webclip2GO studio ‘speedreviews.’ Oftewel een relatief kort video-format wat alleen die ene machine en/of toepassing laat zien. Door een rustige achtergrond en omgeving te kiezen gaat alle aandacht naar het onderwerp. Om te voorkomen dat ‘collega’s’ de video’s lenen heeft de presentator bedrijfskleding aan. Een logo is redelijk makkelijk in een video weg te halen, een bewegend logo op een shirt niet.

bouwmaat youtube kanaal

 

Ander type video’s (‘Boumaat legt uit’) zoals de installatie van een een kokend water kraan worden traditioneel geproduceerd en hebben ook een andere insteek. Deze video’s zijn bedoelt voor inspiratie, de online klant krijgt zo een goed beeld hoe eenvoudig het kan zijn een artikel van Bouwmaat in gebruik te nemen.

Leave a Reply