macrovet thumbnail

Meer verkopen en minder retouren. Macrovet heeft twee duidelijke doelstellingen om video in de webwinkel op te nemen. Om dit te bereiken zijn de productvideo’s uitgebreid, er wordt veel informatie gegeven en duren gemiddeld 3 tot 5 minuten.

Video lengte en format

Er wordt veel geschreven over korte video’s, korter is beter. Om hier antwoord op te geven is YouTube Analytics een prima middel om inzicht te krijgen in de doelgroep en het gebruik (kijkersloyaliteit) van de video’s.

Kijkduur

In deze grafiek is vooral ‘gemiddeld percentage bekeken’ interessant. In deze weergave is het verschil te zien tussen mensen die op YouTube de video’s bekijken en mensen die in de webwinkel de video’s bekijken. Wat opvalt is dat de zogenaamde embedded views veel beter scoren dan de YouTube views. Blijkbaar zijn de video’s vooral voor de shoppers interessant.

macrovet kijkduur youtube

Publiek leeftijd

Een ander opvallend gegeven is de gemiddelde leeftijd van het publiek. Met Google data weet YouTube in welke leeftijdscategorie de online shoppers te plaatsen zijn. Zoals te zien is zijn het met name wat oudere mensen die de video’s interessant vinden.

youtube analytics leeftijd

De gemiddelde productvideo is bij Macrovet dan ook behoorlijk lang, 3 tot 5 minuten zijn geen uitzondering. Uit bovenstaande data blijkt dit prima te werken in de webwinkel, mensen hebben op dat moment de behoefte aan deze aanvullende productkennis.

Leave a Reply