Goede visuele content voor kwaliteitsbeleving

Maxifleur verkoopt kunstplanten in zowel losse verkoop als projectmatig. De grootste uitdaging is de kwaliteit van de materialen in beeld te brengen, de online klant dit laten beleven.

 

plantvergelijk schaduwrand

In eerste instantie is Maxifleur sterk in gaan zetten op het in company produceren van goede foto’s. Denk aan uitlichting, detailopnames en kleur echtheid. Door dit consistent voor alle productfoto’s toe te passen is de kwaliteitsbeleving al behoorlijk toegenomen.

Vervolgens is men effecten gaan toevoegen zoals een kleine schaduw onder een potrand. Hierdoor krijgt het artikel meer ‘body’ zoals op de foto te zien is.

 

 

Een volgende stap is gezet met het aanbieden van 360° productfoto’s. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Webclip2GO en de online software Cappasity.

De producten worden op een draaischijf geplaatst in de studio. De software stuurt de draaischijf aan zodat de video opname synchroon loopt met de draaischijf. De software maakt een video van ongeveer 30 seconden in fullHD en progressive scan.
Deze video wordt vervolgens in cappacity omgezet naar individuele afbeeldingen. Met de player van Cappacity is het dan mogelijk om de bezoeker zelf het product te laten roteren, zie onder.

Op deze pagina van Maxifleur is het effect in de webwinkel te zien.

Plaatje en praatje

Nadat de migratie naar Magento 2.x is afgerond gaat de aandacht naar de productvideo’s. Een productspecialist geeft in een korte video de kenmerken en details van een product. De online voelt zich zo direct aangesproken en kan bijvoorbeeld al direct een inschatting maken van de grootte. Onderstaand een voorbeeld productvideo.

Toekomst met video

Video zal bij maxifleur een steeds prominentere rol spelen. Formats als FAQ-video; Categorie-video en klantrecenties staan al op de planning om de customer journey verder compleet te maken.

Nieuwsgierig geworden, neem dan eens een kijkje binnen met de virtuele tour inclusief product linkjes!

Leave a Reply