maxifleur productpagina
maxifleur kanaal

Content optimalisatie in Youtube en website

De kunstplanten welke Maxifleur verkoopt zijn dan een dusdanig hoge kwaliteit dat de online bezoeker dit niet goed kan inschatten. De kunstplanten zijn niet van echt te onderscheiden. Goede productfotografie heeft dit al deels opgelost, door nu ook video en 360° foto’s te plaatsen tilt Maxifleur de productbeleving een nivo hoger.

maxifleur mijn bedrijf
maxifleur kanalen

Aanpassingen YouTube kanaal

 

In eerste instantie zijn er diverse aanpassingen aan het youTube kanaal doorgevoerd. Belangrijk hierin is de professionele uitstraling. Zo valt bijvoorbeeld de bannerafbeelding op door de kleuren, diepteverschillen en Nederlandse USP’s.

Een minder zichtbare aanpassing zit in de beheersstructuur. Het kanaal is omgezet naar een zogenaamd merkaccount en maakt nu deel uit van Google Mijn Bedrijf. Hierdoor is het eenvoudiger koppelingen te leggen, gebruikers te beheren en meerdere kanalen op één locatie te beheren.

De aanvullende YouTube kanalen zijn in het Engels, Duits en Frans. Door deze keuze is het mogelijk om ieder kanaal beter te localiseren en bijvoorbeeld spraak en graphics in de juiste taal aan te bieden.

360° content in de website

Inzake content productie is er gestart met het produceren van 360° video materiaal. Zoals te zien is; en te ervaren via deze link, is het mogelijk de planten rondom te bekijken. De online klant heeft zo de mogelijkheid om met de smartphone of op de vaste pc de producten van alle kanten te zien.

Workflow 360° content produceren

De planten worden in de Maxifleur Webclip2GO studio in een video opgenomen. De draaischijf is aangesloten op de software waardoor er een loop video gemaakt wordt. Deze video wordt vervolgens met Cappasity omgezet naar een 360° afbeelding. Dit omzetten kan op de Webclip2GO machine. Vervolgens worden de gemaakte afbeeldingen geupload naar de Cappasity cloud wat een HTML code geeft.

Deze code wordt tenslotte op de productpagina verwerkt en is de gebruiker in staat zelf het product van alle kanten te bekijken.

Door de studio goed uit te lichten en camera shading op orde te hebben is er in de Cappasity software geen postproductie meer nodig.

cappasity software

Video marketing mix

Naast bovenstaande 360° video’s staan ook de volgende type video’s op de todo-lijst:

  • Productreviews (1 artikel, 1 video)
  • Categorievideo’s (koophulp/vergelijken)
  • Kennis/supportvideo’s
  • Project oplever-video’s (opgeleverde projecten een walktrough)
  • Expert video’s met tips & tricks

De klantreis wordt zo compleet mogelijk ondersteund met video. Vanaf een eerste kennismaking met het idee van kunstplanten, de mogelijkheden en profilering van Maxifleur als bedrijf. En diegene die de kunstplanten eerst echt willen zien zijn altijd welkom in de showroom.

screenshot maxifleur

Leave a Reply