logo-snowcountry

Seriematig video produceren voor de webshop van Snowcountry

Recentelijk is ook bij Snowcountry een Webclip2Go video studio geïnstalleerd. De studio is direct naast het magazijn geplaatst om zo efficient mogelijk veel productvideo’s te kunnen opnemen.

logo-snowcountry

De set is opgebouwd in een relatief kleine ruimte; ongeveer 4×4 meter. In dezelfde ruimte is ook de bedieningspc geplaatst in een stille serverkast geplaatst. Er zijn 2 camera’s; de hoofdcamera stuurt een 4K resolutie uit waar enkele Full-HD bronnen uit worden gehaald. De tweede (studio)camera staat op een klein statief en kan eenvoudig verplaatst worden.

In het plafond zijn 2 LED panelen, samen met 4 voor de uitlichting van voren geeft dit een egaal licht. In de studio is het zowel mogelijk om deskpresentaties te maken als personen ten voeten uit op beeld te krijgen. Denk in het laatste geval aan kleding.

opbouw video studio

Geïntegreerde teleprompter voor tekst, live preview en bulletpoints

Snowcountry heeft in de video studio ook de teleprompter opgenomen. Deze teleprompter is een geïntegreerd systeem met hierin opgenomen:

  • Live weergave van actuele camera
  • Klok met verstreken tijd
  • Actuele scene
  • Bulletpoints of complete tekst (autocue functie)

Het presenteren wordt op deze manier eenvoudiger; de presentator hoeft niet alle tekst te onthouden en kan live zien of de opname goed gaat. De ervaring leert dat de meesten kiezen voor de bulletpoints per camerastandpunt. Dit helpt om de rode draad vast te houden maar het wordt dan geen opleesverhaal.

opbouw teleprompter

Leave a Reply