Kennisoverdracht, documenteren en instrueren van nieuwe en bestaande collega’s. De vlogstudio bij Cendris heeft in eerste het doel interne communicatie te optimaliseren. Door een inloop studio intern te plaatsen is het eenvoudig geworden even een video te maken. Zonder nabewerking.

 

Cendris verzorgt voor diverse bedrijven klantcontact. Zowel via online kanalen als telefoon en post. Hoe je als Cendris medewerker omgaat met klanten en hoe informatiesystemen functioneren wordt intern getraind. Deze kennis wordt tot op heden met traditionele middelen overgedragen.

Met het in gebruik nemen van een video/vlogstudio is het mogelijk geworden om op een persoonlijke en directe manier deze kennis de organisatie in te brengen. Niet langer met stukken tekst aan de slag maar een toegespitste video.

Opbouw vlogstudiointerne video studio

De studio zelf meet ongeveer 3×3 meter en is voorzien van een egale groene achterwand. De verlichting schakelt op aanwezigheidsdetectie. De desk zelf is voorzien van zowel een remote bediening als een HDMI kabel om een eigen laptop op aan te kunnen sluiten.

De technische ruimte is nog kleiner; ruim 1 meter breed en 2 meter diep. Voldoende omdat het Webclip2Go systeem remote bedient wordt. In de ruimte is ook een uitsparing gemaakt voor de teleprompter waar de eigen teksten en livebeeld op te zien zijn.

Werking studio

Het systeem heeft de volgende samenstelling en kenmerken:

  • Realtime renderen; na het opnemen kan de video direct bekeken worden.
  • Remote bediening; de presentator/presentatrice hoeft niet de pc te bedienen.
  • Greenscreen; iedere te bedenken laptop achtergrond is te projecteren. Afbeeldingen, video en Powerpoint.
  • Autocue / teleprompter. De eigen teksten of bulletpoints als leidraad.

De werkvolgorde is dan als volgt te omschrijven.4 stappen vlog

  1. Presentatie, foto’s of andere items lokaal voorbereiden.
  2. In de studio laptop aansluiten.
  3. Met remote bediening je eigen naamtitel / intro selecteren.
  4. Remote starten van de opname.
  5. Bij einde opname direct de volgende video maken of eerst terug kijken, ook remote te bedienen.

Diegene die presenteert hoeft de studio dus niet uit. Het Webclip2Go systeem hangt in het netwerk en de video is direct beschikbaar.

 

Leave a Reply