Als webwinkel verkopen via video. Hoe doe je dat?

Google, en daarbij YouTube, zet sterk in op verkopen via YouTube-verkoopkanalen. Hoe kun je hier invulling aan geven, hoe breng je producten en diensten op een natuurlijke manier in beeld?

Een videokanaal inzetten voor meer conversie en minder retouren is meer dan ‘even een video maken.’
Uiteraard zijn de video’s de basis. In het totale proces start de productie echter al bij YouTube Analytics; hieruit is op te maken wat voor type video’s, lengte en stijl goed bij het publiek aansluiten. Met deze kennis worden nieuwe video’s gemaakt welke op deze manier telkens een stap beter aansluiten op het bezoekersprofiel.

YouTube illustratie

Training Video voor webwinkels

In deze training leer je hoe video effectief wordt ingezet voor online handel. De camera ga je vergeten; er staat een klant in de winkel die je uitleg geeft over je dienst en/of producten.

Deze mindset oefenen we zodat het maken van video voor online handel iets natuurlijks wordt. Als voorbeeld; in een winkel ga je jezelf bij een productvergelijking ook niet bij ieder nieuw product weer voorstellen.
Dat hoef je in een video ook niet te doen. De klant is tenslotte al in je (digitale) winkel. Als je wel mooie intro’s of andere welkomst boodschappen gebruikt dan blijkt uit YouTube Analytics dat je zelfs je klant aan het wegpesten bent!

Gezamenlijk oefenen we de stijl die bij je past zodat je op een natuurlijke manier met het product en/of dienst in beeld komt te staan. Belangrijkste is dat je jezelf bent en blijft; je klant komt namelijk voor jou.

Praktische insteek, samen produceren & analyseren

Met de ervaring van de afgelopen jaren ondersteun ik op een praktische manier zodat je zelf video’s kunt maken die een toevoeging hebben op het koopproces. Samen leren we de valkuilen die er zijn en hoe met slimme (ICT) oplossingen deze te voorkomen zijn. Hierdoor wordt het maken van kwalitatief goed video materiaal eenvoudiger en spreekt uiteindelijk de doelgroep van je bedrijf veel meer aan.
Trainen van de 5 video-kernwaarden:

  • Logisch script opbouwen
  • Houding en taalgebruik
  • SEO technieken YouTube
  • Embedden van video’s in CRM systeem
  • Analyse’s van online video’s
workshop video maken

Resultaat gericht, na afloop heb je de basiskennis en een professionele video van één of enkele producten.

Ons streven is dat je na afloop één of enkele goede clips hebt gemaakt in de studio. Hierbij is de volgende basiskennis eigen gemaakt:

  • Welke beginnersfouten er zijn en hoe deze te voorkomen
  • Wat de kracht is van video en hoe dit te benutten
  • Video als dagelijks communicatiemiddel in te zetten voor verkoop
  • Opbouw YouTube kanaal en zoekmachine-waardig in te richten
  • Hoe leuk het is om door video een enthousiaste klantenkring op te bouwen
Analytics - YouTube

Ook starten met verkoop via video?

Neem contact op voor de mogelijkheden. Deze training kan aansluiten bij de WebClip2Go studio maar is ook geschikt voor webwinkels welke een eigen systeem in huis hebben.

verkoopvideo