Video in offertes gebruiken

By 23 november 2017 Blog

Als je als bedrijf al video content maakt dan kun je deze eenvoudig en gepersonaliseerd als afspeellijst toevoegen aan uitgaande offertes. In dit blog een voorbeeld hoe dit op te zetten met bestaande YouTube functionaliteit.

In 3 stappen een persoonlijke afspeellijst

Afleiding, Aandacht, Actie

Met zoveel inkomende email per dag is het als aanbieder een uitdaging om gezien te worden. Er is continue afleiding, zowel in de inbox, social kanalen als van collega’s. Het personaliseren van de email is een must, en dan niet alleen de naam van de ontvanger en body van de email.

Door het onderwerp van de mail te voorzien van ‘video’ trekt deze gelijk de aandacht; helemaal wanneer er een gepersonaliseerde video/afspeellijst aan toegevoegd is.

Om tenslotte┬áde ontvanger aan te zetten tot actie is het opnemen van een relevante thumbnail als afbeelding in de email slim; benoem dat er een selectie video’s klaar staat welke relevant zijn voor de aangeboden diensten of producten in de offerte.

afspeellijst voor offerte

Afspeellijsten in YouTube

Het bedrijf in dit voorbeeld heeft een ruimte collectie aan productvideo’s. Primair zijn deze ingezet om als digitaal verkoopsysteem te werken. Uiteraard zijn de video’s ook opgenomen op de gerelateerde productpagina’s.

Het voorbeeld in de afbeelding is een verzameling van productvideo’s welke geoffreerd worden aan de specifieke klant. Op deze manier hoeft de klant niet te zoeken maar kan op ieder moment van de dag; waar ook ter wereld, een onderbouwing krijgen van de aangeboden items.

3 stappen om een afspeellijst op te stellen

1. Via Bibliotheek nieuwe afspeellijst aanmaken

Ga naar Afspeellijsten en kies hier voor Nieuwe afspeellijst.

2. Zinvolle naam en juiste status

verborgen afspeellijst

Geef een zinvolle naam en denk eraan te kiezen voor ‘niet vermeld’ zodat alleen diegene die de link ontvangt daadwerkelijk de afspeellijst kan zien.

3. Video’s toevoegen

videos toevoegen

Tenslotte de juiste video’s toevoegen en eventueel op volgorde plaatsen door te slepen.

Als bonus: YouTube statistieken

Heeft je prospect of bestaande klant de mail geopend en doorgeklikt? Hij of zij is dus duidelijk geïnteresseerd, en met YouTube Analytics is het zelfs mogelijk om te achterhalen welke video hoe vaak bekeken is!

Ook al ervaring met het toevoegen van video aan email? Deel je ervaringen in de opmerkingen!

Leave a Reply