Waarom video in een webshop

Video in een webshop als digitale verkoper

Video in een webshop is als de verkoper in de stenen winkel. Iemand die met voldoende productkennis en zonder rare en lange intro’s productdetails kan toelichten. Een goede verkoper/verkoopster is in staat om de details om te slaan in het mogelijke gebruik waar een klant verliefd op wordt, en kan zichzelf hiermee als expert profileren.

Met de eenvoud om ‘even een webshop’ te starten is er enorm veel vergelijkbaar aanbod. De online klant heeft zoals bij de glazen schaal vaak geen idee hoe groot 15 cm nu eigenlijk echt in het gebruik is. Daarnaast is het onderscheidende vermogen met alweer een stock foto nul.
Zodra je start met de inzet van video om je klant te helpen dan veranderd er van alles. Hieronder 4 redenen en voorbeeld hoe video je online klant en webshop helpt.

glazen schaal

Video is conversie

Als eerste, video in de webwinkel verhoogd de gemiddelde verblijftijd per bezoeker. Op deze manier leert de bezoeker je webwinkel beter (her)kennen en zal zich eerder verbonden voelen.
Daarbij; een goede klantgerichte video helpt om het product te begrijpen danwel al te plaatsen in de eigen omgeving. Dit kan door de kijker mee te ‘slepen’ in het gebruik. De specificaties zoals afmetingen hoef je niet voor te lezen, daar is de productpagina voor bedoelt. Als de video op de juiste manier door een productspecialist gepresenteerd wordt is het product al bijna verkocht.

YouTube SEO

YouTube is de 2e grootse zoekmachine na Google. Sterker nog; YouTube video’s worden ook gewoon in de Google zoekresultaten opgenomen.  Uiteraard is het slim omgaan met de beschikbare velden hiervoor wel een voorwaarde. Maar wanneer dit goed voor elkaar is ranken je video’s zowel in de YouTube zoekresultaten als die van Google! Door de volledige URL op te nemen in de omschrijving is er ook traffic van YouTube én een (non-follow) linkje naar de betrokken (product)pagina.

In de afbeelding hiernaast is uiteen gezet hoe het slimste de velden bij de video ingevuld kunnen worden om de kijker én YouTube duidelijk te maken waar de video over gaat.

velden youtube video

Minder retouren

Hoe vaak kom je het niet tegen; een webshop met standaard datafeed en precies dezelfde standaard foto’s als alle andere aanbieders. Vaak zijn de foto’s inspiratieloos tegen een witte achtergrond gefotografeerd.

Een voorbeeld is het product magic sand. Op een foto is het gewoon zand. Wanneer je de video bekijkt blijkt dat dit echt een ander effect dan je zou verwachten. En precies dit is de kracht van video, al met deze relatief eenvoudige video weet de klant voor aankoop al wat hij/zij ervan mag verwachten.

Een ander voorbeeld is Macrovet. Deze webwinkel maakt langere video’s welke volgens YouTube Analytics vooral in de webshop goed worden uitgekeken.

macrovet kijkduur youtube

Verbindend en vermaak

Een zaagtafel is niet direct entertaining of grappig en dat hoeft ook niet. Andere producten; zoals speelgoed van Rokenbok, is juist wel een verhaallijn mee op te bouwen. Kinderen kunnen dit fantasieverhaal volgen en al helemaal in hun eigen omgeving plaatsen.