Video maak je niet voor jezelf

Je klant vraagt erom.

” In 2016 was het meest gebruikte zoekwoord ‘How’. Kan dat er iets mee te maken hebben dat 90% van de online retailers niet verder komen dan standaard foto’s en teksten?”

Google trends met YouTube

Wat is Video-Marketing

Opvallend is hoe de traditionele promotiefilms en bedrijfsfilm vooral voor het bedrijf zelf gemaakt lijken te zijn. Echter, Videomarketing gaat erover je klant te betrekken bij je bedrijf; transparant durven zijn.

Een goede bedrijfsfilm geeft een indruk van je organisatie. Waar je voor staat en wat je specialiteiten zijn. Het helpt je klanten een beeld te vormen of ze zaken met je willen doen. En met wie doe je dat liever; een onpersoonlijke website of een video die je echt aanspreekt?

Naast de bedrijfsvideo wordt video ook steeds eenvoudiger inzetbaar voor dagelijkse inzetten. Als marketingtool kan de video gebruikt worden voor productreviews; toevoeging op een usercase of gewoon als invulling van de nieuwsbrief.
Door de inzet van de WebClip2Go Studio voor videomarketing is de kostprijs zoveel lager dat het inzetten van video marketing gewoon gangbaar gaat worden. En daar zit de kracht ook in; door regelmatig video als marketingtool in te zetten betrek je je klanten bij je bedrijf. Oftewel loyale klanten; en wie wil dat nou niet?

Waarom Video-Marketing

De kracht van video zit in de menselijke factor. Het is inspirerend; verhelderend; zelfs tastbaar als gewoon iemand je uitlegt hoe een dienst bedoeld is. Of een product werkt. Online marketing is of wordt overal een integraal onderdeel van een marketingplan. Video versterkt dit vele malen.

Videomarketing brengt je klant weer in je bedrijf omdat je gaat nadenken in personen.

Vergeet massa communicatie maar breng de klant in je contentmarketing. Spreek die klant via je videomarkering rechtstreeks aan en vraag jezelf af waarom je hier niet eerder mee begonnen was.

YouTube Marketing

YouTube is de tweede grote zoekmachine. Dat geeft ook al gelijk de kracht van YouTube aan; wil je vooral veel kijkers trekken voor je bedrijf dan past YouTube prima in je video marketing plan.
De grote uitdaging is vervolgens om op te vallen. Hoe zorg je ervoor dat jou videoclip op de eerste pagina komt van de organise zoekresultaten? Met slimme SEO inzet kun je veel bereiken. Denk dan aan juiste titel; goede videobeschrijving en er aan werken dat je publiek jouw videoclips gaat delen en liken.
Als bedrijf moet je wel goed overwegen of YouTube wel het juiste kanaal is. Als je in de detailhandel zit dan draagt het bij aan gevonden worden. Met slim linkjes inzetten naar de eigen website of webwinkel gaat dit verkeer opleveren.
Is je doelgroep vooral op YouTube actief dan zeker inzetten op YouTube marketing. Anders is Vimeo voor bedrijven ook het overwegen waard.

Vimeo Video-Marketing

Net als bij YouTube kun je in Vimeo je video goed embedden; onderdeel maken van je website. De speler is prima te configueren waardoor je publiek niet zal afdwalen naar andere videoclips.

In de vergelijking Vimeo vs YouTube valt ook op dat Vimeo veel meer mogelijkheden geeft om videoclips te beheren. Denk hierbij aan wachtwoorden, gepersonaliseerde linkjes, en geen afleiding naar andere videoclips. Vimeo heeft geen reclamemodel om geld te verdienen zoals youTube. Hierdoor zit er een abonnement verbonden aan het gebruik van Vimeo. Wanneer je zakelijk video inzet heb je als doel hier resultaat mee te behalen; dan zijn die abonnementskosten goed te overzien.

vimeo marketing