YouTube als extra verkoop kanaal

YouTube is één van de meest actieve social platformen in Nederland. Iedereen met een Google account kan een kanaal aanmaken. Hoe je YouTube aan je webwinkel koppelt zodat het als extra verkoopkanaal kan dienen lees je in dit artikel.

YouTube koppelen aan je webwinkel

Behoorlijk veel webwinkels dumpen hun video’s met weinig context of klikbare linkjes op YouTube. Mocht je dan het geluk hebben dat een bezoeker die video kan vinden dan kan die zelfde bezoeker daarna de webwinkel opzoeken voor het product. Dat dit niet werkt mag duidelijk zijn.

De allereerste logische stap is dan ook je videokanaal te koppelen aan de betrokken website. Door deze koppeling te maken kan de bezoeker eenvoudiger vanuit klikbare linkjes de betrokken productpagina vinden.
Overigens is het wel zo dat tot de 10.000 views er alleen klikbare linkjes in de omschrijving mogelijk zijn. Daarna kan het kanaal via het YouTube partner programma zo ingericht worden dat er ook klikbare linkjes ín de video’s mogelijk zijn.

YouTube koppelen

Koppeling activeren met de website

Bij de Geavanceerde instellingen is het mogelijk om de URL van de website op te geven. Dit proces met verificatie wordt op deze pagina door YouTube zelf prima uitgelegd. Wat wel opmerkelijk is, is dat het YouTube partner programma tegenwoordig via een AdSense account verloopt. Normaliter gebruik je dit programma om op een gegeven moment geld te verdienen met reclame’s bij je content.
Als webwinkelier wil je uiteraard geen reclames van derden bij je video’s. Echter is er geen andere manier van koppelen. Zodoende is het advies om bij Kanaal > Status en functies na te gaan of je de juiste instellingen geactiveerd hebt.

YouTube cards bij Kofferstunter

Aan de slag

Alle stappen uitgevoerd en voldoende views? Aan de slag dan, maar let op de tips hiernaast van YouTube.

YouTube annotaties tips